زیارت امام حسین (ع) یکی از مستحبات موکد در آموزه های روایی ما است که برکات و آثار بسیاری بر ان مترتب است از این رو در مناسبت های مختلف بر این زیارت تاکید می شود.
از امام صادق (ع) روایت است که: «هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو می کند ای کاش! امام حسین علیه السلام را زیارت کرده بودم آن هنگامی که می بیند با زوار امام حسین علیه السلام چه می کنند، چقدر نزد خداوند مورد کرامت واقع می شوند.»
ابابکر حضرمی میگوید: از امام باقر (ع) شنیدم که فرمودند: «کسی که بخواهد بداند که از بهشتیان است، پس محبت ما را بر دلش ارائه کند، اگر قبول کرد، او مؤمن (با ایمان) است! و هر که دوستدار ما باشد، باید به زیارت قبر حسین (ع) رغبت و میل داشته باشد، که ما زائران حسین (ع) را به “محبتداشتن به ما اهلبیت” میشناسیم، و چنین کسی، از بهشتیان است! و هر که زیارتکننده حسین علیه السلام نباشد، کم ایمان است.»
راوی میگوید: امام صادق (ع) به من فرمودند: «تاکنون چند مرتبه حج را بجا آوردی؟» عرض کردم: نوزده مرتبه. فرمودند: «اگر حجت را بر بیست برسانی (در ثواب) مثل کسی هستی که یک بار قبر امام حسین علیه السلام را زیارت کرده است.»
علاوه بر تاکید و توصیه روایات اهل بیت (ع) آثار زیارت حضرت اباعبدا… (ع) را نیز تشریح کرده اند.
امام رضا (ع) فرمودند: «هر کس اباعبدلله علیه السلام را کنار شط فرات زیارت کند، مانند کسی است که خداوند را در بالای عرش زیارت کرده است.»
امام موسی بن جعفر (ع) فرمودند: «کمترین آنچه از ثواب که به زائر اباعبدلله علیه السلام کنار نهر فرات داده می شود آنگاه که حق و حرمت و ولایت او را بشناسد، این است که آنچه از گناهان پیش فرستاده و بعداً می فرستد (گناهان گذشته و آینده او) آمرزیده می شود.
امام باقر (ع) نیز در این باره فرمودند: «شیعیان ما را به زیارت امام حسین علیه السلام امر کنید، چرا که زیارتش روزی را افزون می کند و عمر را طولانی می گرداند و بلاها و بدی ها را دفع می کند و زیارت کردن امام حسین علیه السلام بر هر مومنی که اقرار به امامت او ازجانب خدا داشته باشد، واجب است.»
منابع:
کامل الزیارات
ثواب الاعمال
کافی
تهذیب الاحکام