صندوق قرض الحسنه شهیدان حمیدرضا و محمدرضا اله پرست
صندوق قرض الحسنه شهیدان حمیدرضا و محمدرضا اله پرست

صندوق قرض الحسنه شهیدان حمیدرضا و محمدرضا اله پرست

تا چه زمانی توبه پذیرفته می شود؟

تا چه زمانی توبه پذیرفته می شود؟

http://www.mihanfal.com/131375.html

تا چه زمانی توبه پذیرفته می شود؟

حضرت رسول(ص) در آخرین خطبه اى که ایراد کردند، فرمودند: هر کس یکسال قبل از فوتش توبه کند، خداوند توبه او را مى پذیرد. سپس ‍ فرمودند: یکسال زیاد است . هر کس یک ماه قبل از فوتش توبه کند، توبه اش پذیرفته مى شود.

دوباره فرمودند: یک ماه نیز زیاد است . هر کس یک هفته قبل از فوتش توبه کند. خداوند توبه او را قبول مى کند.

باز فرمودند: یک روز هم بسیار است هر کس یک ساعت قبل از فوت توبه کند، توبه اش مقبول است .

باز فرمودند یک ساعت نیز زیاد است . هر کس در حالى که نفسش به اینجا رسیده با دست مبارک به حلق خود اشاره نمودند توبه کند، توبه او مورد قبول حضرت بارى تعالى واقع مى شود.

پی نوشت: من لا یحضره الفقیه / شیخ صدوق حدیث 352، ج 1، ص 133.

حدیث امروز: اعمال خوب مؤمن در قبر و قیامت

حدیث امروز: اعمال خوب مؤمن در قبر و قیامت

hadis-mihanfal.com_2

امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: وقتی خداوند، مؤمن را از قبرش [در روز قیامت] بر می‌انگیزاند، همراه او [شخص] مثالی خارج می‌شود که پیشاپیش وی حرکت می‌کند و هرگاه مؤمن هولی از اهوال قیامت را ببیند (و آ‌ن هول سبب هراس او ‌شود)، آن مثال به وی می‌گوید: نگران و محزون مباش، تو را از جانب خداوند بشارت باد به کرامت و خوشحالی. تا اینکه در برابر خداوند جلیل ایستاده و حق‌تعالی از او حسابی آسان کشیده و او را به بهشت امر می‌کند؛

در حالی‌که [شخص] مثالی در جلو او [در حال حرکت] است. مؤمن به او می‌گوید: خداوند، تو را رحمت کند. چه خوب با من از قبرم خارج شدی و دائماً مرا به شادی و کرامت از ناحیه خداوند بشارت دادی تا اینکه آن را دیدم. پس مؤمن می‌گوید:‌ تو کیستی؟ آن مثال می‌گوید:‌ من همان شادی و سروری هستم که تو آن را بر قلب برادر مؤمنت در دنیا داخل کردی. خداوند جلیل مرا از آن سرور خلق کرده است تا تو را خوشحال کنم.

متن حدیث:

إِذَا بَعَثَ اللَّهُ الْمُؤْمِنَ مِنْ قَبْرِهِ خَرَجَ مَعَهُ مِثَالٌ یقْدُمُ أَمَامَهُ کلَّمَا رَأَى الْمُؤْمِنُ هَوْلًا مِنْ أَهْوَالِ یوْمِ الْقِیامَهِ قَالَ لَهُ الْمِثَالُ: لَا تَفْزَعْ وَ لَا تَحْزَنْ وَ أَبْشِرْ بِالسُّرُورِ وَ الْکرَامَهِ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَتَّى یقِفَ بَینَ یدَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَیحَاسِبُهُ حِسَاباً یسِیراً وَ یأْمُرُ بِهِ إِلَى الْجَنَّهِ وَ الْمِثَالُ أَمَامَهُ فَیقُولُ لَهُ الْمُؤْمِنُ: یرْحَمُک اللَّهُ نِعْمَ الْخَارِجُ خَرَجْتَ مَعِی مِنْ قَبْرِی وَ مَا زِلْتَ تُبَشِّرُنِی بِالسُّرُورِ وَ الْکرَامَهِ مِنَ اللَّهِ حَتَّى رَأَیتُ ذَلِک فَیقُولُ: مَنْ أَنْتَ؟ فَیقُولُ: أَنَا السُّرُورُ الَّذِی کنْتَ أَدْخَلْتَ عَلَى أَخِیک الْمُؤْمِنِ فِی الدُّنْیا خَلَقَنِی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْهُ لِأُبَشِّرَک؛

پینوشت: «بحارالانوار، ج۷۱، ص۲۹۰ – کافی، ج۸،ص۱۹۰»

3 شاهراهی که آدمی را از بدبختی نجات می دهد

3 شاهراهی که آدمی را از بدبختی نجات می دهد


3 شاهراهی که آدمی را از بدبختی نجات می دهد

این موفقیت و خوشبختی چقدر مظلوم است که هر کسی و هر سازمانی و هر موسسه ای از راه رسیده دم از موفقیت می زند و داعیه دار رساندن انسان ها به قله موفقیت است؟

آیا انسان می تواند با آزمون و خطاهای این افراد که دکان دار موفقیت در کشور ما شده اند و گاهی از خود هیچ چیز برای گفتن ندارند و تنها به ترجمه آثار غربی اکتفا می کنند به موفقیت برسد؟

شهید مطهری بسیاری از عوامل عقب ماندگی مسلمانان را در کتاب های خود مورد بررسی قرار داده است و من می خواهم یکی دیگر از عوامل عقب ماندگی خود را بیان کنم و آن اینکه تشنه رسیدن به موفقیت هستیم ولی آدرس اصلی موفقیت را در زندگی خود گم کرده ایم و به دنبال آدرس های جعلی و تقلبی می رویم و این قانون و سنت الهی است که هیچ شخصی با در دست داشتن آدرس غلط نمی تواند به موفقیت برسد.

در منطق قرآن کریم، شکست و بدبختی در زندگی به ظلمات و خوشبختی و موفقیت به نور تشبیه شده است و تنها سه عامل می تواند انسان را از ظلمت شکست و بدبختی به نورانیت موفقیت و سعادت برساند و عوامل دیگر کاملا مردود هستند.

الف: خداوند

اللَّهُ وَلِىُّ الَّذِینَ ءَامَنُواْ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الْظُّلُمَتِ إِلَى الْنُّورِ:خداوند دوست و سرپرست مؤمنان است، آنها را از تاریکى‌ها (ى گوناگون) بیرون و به سوى نور مى‌برد.) (بقره:257)

ب: پیامبر اکرم

هُوَ الَّذی یُنَزِّلُ عَلى‌ عَبْدِهِ آیاتٍ بَیِّناتٍ لِیُخْرِجَکُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ إِنَّ اللَّهَ بِکُمْ لَرَؤُفٌ رَحیمٌ :او همان کسى است که بر بنده خود آیات روشنى فرو مى‌فرستد، تا شما را از تاریکیها به سوى نور بیرون کشاند. و در حقیقت، خدا [نسبت‌] به شما سخت رؤوف و مهربان است. (الحدید: 9)

یَهْدی بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَهُ سُبُلَ السَّلامِ وَ یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَ یَهْدیهِمْ إِلى‌ صِراطٍ مُسْتَقیمٍ: خدا هر که را از خشنودى او پیروى کند، به وسیله آن [کتاب‌ قرآن] به راه‌هاى سلامت رهنمون مى‌شود، و به توفیق خویش، آنان را از تاریکیها به سوى روشنایى بیرون مى‌برد و به راهى راست هدایتشان مى‌کند. (المائدة: 16)

در منطق قرآن کریم، موفقیت اصلی تنها در سایه سار اطاعت از دستورات خداوند متعال و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و همچنین گوش فرا دادن به توصیه های طلایی قران کریم بدست می آید و موفقیت های دیگر چند صباحی دوام نخواهد آورد و زود باشد که به شکست منتهی شود.